Automate your Marketing
with Womplify




 
Sarajul Fikri's FotoPage

By: Sarajul Fikri Mohamed

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Jun-2008 10:14 Email | Share | | Bookmark
Siti Hamidah Grabs Second Place in Research Competition

 
Siti Hamidah Mohd Setapar, an MML member, from Malaysia University of Technology, a PhD Student of Loughborough University, has grabbed the second place in the ‘What’s new in fluids seperation’ competition, organized by IChemE (The Institute of Chemical Engineers UK), held at GlaxoSmithKline (GSK), Stevenage, London, on 30th May 2008 through her PhD project entitled ‘Reverse Micellar Liquid-Liquid Extraction of a Pharmaceutical Product’. She was awarded £300.

Judged by four well respected juries: Professor Richard Darton from University of Oxford, Mr. Stephen Coombs from Moulson-Chemplant Ltd., and Dr. Darren Oatley and Mr. Christopher Pink, from GSK, and attracted participants from numerous top universities around the UK: University of Cambridge, Imperial College, Nottingham University, Manchester University and Loughborough University; this competition is highly competitive. Her achievement was prestigious. Mr Julio Sacramento-Rivero from Manchester University is the first place winner, while Mr. Muhammad Imran Ahmad (Manchester University) and Mayyada El-Sayed (University of Cambridge) sharing as the third place winners.

All MML members are very proud of her achievement and would like to congratulate her. Congratulation Siti!

Siti with juries and winners. From left: Prof. Darton (Oxford University), Siti (Loughborough University), Mayyada (Cambridge University), Julio (Manchester University), Muhammad Imran (Manchester University), Dr. Darren (GSK), Dr. Saha (Loughborough University), Christopher (GSK) and Nora Pataut (GSK).



Thursday, 15-May-2008 08:47 Email | Share | | Bookmark
Musim bunga 2008

 
 
 
View all 14 photos...
Bostworth Water Trust
Saje cari kelainan..Selalunya hari Sabtu duduk kat rumah atau pergi pasar di Town Center, hari ni bawa Munif jalan2 tengok tasik, itik dan orang berkayak...




Dalam perjalanan balik, singgah bergambar di padang rapeseed yang menguning...



Bluebell Wood
Kami pergi melawat bunga Bluebell bersama family Abang Nizam+Kak Fiza. Menikmati panorama hutan beralaskan bunga2 ungu..yang tak bestnye banyak sangat duri..tak sesuai membawa kanak2 riang seperti Munif, Hasya dan Husna



Ni kanak2 paling riang sebab boleh masuk hutan


Rapeseed field
Tahun ni Abi dan Ummi plan awal dah nak bergambar ala2 Shah Rukh Khan dan Kajol dalam Dilwale (tahun2 lepas pun plan tapi tak menjadi ) tapi bila dah sampai kat padang rapeseed ni..malu2 pulak hehe..Malu kat cameraman





Saturday, 19-Apr-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
World Filtration Congress (WFC 10), Leipzig Germany

 
 
 
View all 19 photos...
Salaam semua...

Kami baru balik dari Germany kerana Ummi ada conference selama 4 hari. Ummi bawa bersama 2 orang bodyguard . Rasa bertuah kerana diberi peluang oleh supervisor (dan UTM-yang sponsor )untuk pergi conference yang diadakan 4 tahun sekali dan terbesar dalam bidang Chemical Engineering.


Sampai di Alternburg Airport..Airportnye kecil dan hanya untuk Ryan Air

Munif berehat di hotel setelah letih naik flight

Inilah tempat conference - Congress Centre Leipzig (sebutan Laipsig)

Ummi selepas pendaftaran delegasi

Binaan jalan kaki dalam air, sangat menarik!

Ummi siap sedia nak berkonferen

Proud sebab supervisor Ummi dipilih untuk bagi ucaptama (plenary lecture)

Sebahagian peserta congress

Inilah supervisor Ummi - Tak boleh tulis nama..nanti dia baca fotopages ni pulak..hehehe

Sempat melawat kilang BMW yang dibina oleh arkitek terkenal UK iaitu Zaha Hadid



Auumm Ghimau nak makan Muniffff


Wednesday, 26-Mar-2008 13:35 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti Easter ke Cardiff

 
 
 
View all 29 photos...
University tutup selama 5 hari, maka inilah peluang untuk berjalan-jalan! Jom ke Cardiff!

Cardif terletak disebelah selatan Wales (seolah2 Melaka kalau di semenanjung Malaysia)..Ok lah dapat lari sekejap dari 'kepeningan' hidup statik di Loughborough ni..Lagi best kalau pergi ramai2..Tapi sebab 'short notice' buat keputusan nak ke Cardiff tak sempat nak plan dengan siapa2 lagi yang nak pergi ..






Sampai di hotel, hari pun hujan..kami pun rehat2 dululah..Iye pun memang datang nak berehat kan.. tapi dengan Munif ni mana boleh berehat selagi dia tak tidur..Macam2 nak deisentuhnya..





Walaupun hari dah nak senja, kami pergi juga ke Cardiff Bay, bergambar masa matahari jatuhla memang menarik..yg tak bestnye kekurangan ilmu dalam teknik fotografi..




Munif siap sedia nak tidur selepas keletihan berjalan..Esok nak jalan lagi..


Sebelum balik ke Loughborough, kami smepat berjalan2 lagi walaupun cuaca tidaklah begitu baik..





Cardiff castle




Millenium Stadium..saat2 akhir bergambar sebelum camera kehabisan bateri


Wednesday, 26-Mar-2008 12:30 Email | Share | | Bookmark
Peristiwa2 yang berlaku sejak akhir2 ini

 
 
 
View all 13 photos...
Busy amat dalam 2 bulan ni..Setiap minggu ada aje peristiwa2 penting..

Kenduri perpisahan

Kami adakan kenduri kecil2an sempena beberapa orang sahabat yang akan balik ke Malaysia iaitu Dr. Narimah & Abang Amran; Abang Adzhar, k Ha dan anak2 dan Tuk Ma (nenek kepada Afiq Zulfadly).

Abang Adzhar sekeluarga



Mama Narimah dan family Amsyar pun datang


En. Nizam pun hadir..


Lawatan ke Manchester

Lawatan sempena Abi ada kursus kat sana. Kami menginap di hotel Days Inn. Berjalan2 di sekitar UMIST dan melawat kawan2 kami iaitu family Syarifah Mazlina & Syed Shahizan dan family Farizal dan Fiza. Ingat nak melawat Old Trafford lagi sekali..tapi malasla...boring

Bergambar kenangan dengan Syarifah Mazlina (duduk sebelah Ummi) dan Nora (berdiri pegang baby)


Abi bersama Ustaz Shahizan (suami Syarifah) dan kawan sekolah lamanya Farizal..


Munif tengak relaks di hotel sambil baca peta..







Lawatan pensyarah2 a.k.a rakan sejawatan Abi dari Fakulti Alam bina UTM

Kami dilawati oleh Dr. Razali dan Dr. Ibrahim yang ada lawatan kerja ke UK. Terima kasih kepada mereka berdua kerana sudi datang ke rumah kami..


Lawatan TNC UTM - Prof Dato' Zaini bin Ujang

Kami berbesar hati sgt Dato' sudi ke Loughborough walaupun jadualnya amat ketat..Naik semangat kami nak menyiapkan PhD yg susah amat ini... Dato' banyak bagi kata2 perangsang dan nasihat yang Insya ALlah kami jadikan pedoman di dalam perjuangan ini..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net